Çığır Açan Teknolojiler ve Siber Güvenlik

Çığır Açan Teknolojiler ve Siber Güvenlik

Sağlık ve turizm gibi yaygın alanlardaki meslek liselerini çevremizde görüyoruz. Bu dönem itibarıyla ise siber güvenlik alanında eğitim vermek üzere, İstanbul’da, Pendik Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruldu. Kurulan bu lise, siber güvenlik alanına özelleşmiş bir dal açan ilk lise olma özelliğini taşıyor. CB Dijital Dönüşüm Ofisi, CB SSB Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, Teknopark İstanbul öncülüğünde, MEB, İçişleri Bakanlığı, İstanbul Emniyet Md. Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, oda ve üniversite destekleri ile kurulan lise, Türkiye’de bu alanda insan kaynağı açığını en temelden başlayarak kapatma amacı taşıyor. Sonuçta, üniversite ile beraber 10 yıla varan ve alana özel bir eğitim süreci ile çıkacak mezunların, siber güvenlik alanında daha derinlikli bilgi ve deneyim sahibi olacakları öngörülebilir.

Haber detayı için buraya tıklayabilirsiniz.