Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi -

Yakınlaştırılmış Yeni Ekran Paylaşım Hatası Diğer Kullanıcıların Kısıtlı Uygulamalara Erişmesine İzin Veriyor

gelişim üniversitesi
  1.   Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi
  2. Haberler


Yakınlaştırılmış Yeni Ekran Paylaşım Hatası Diğer Kullanıcıların Kısıtlı Uygulamalara Erişmesine İzin Veriyor


En son bulgulara göre, Zoom'un ekran paylaşma özelliğinde yeni keşfedilen bir aksaklık, hassas bilgileri yanlışlıkla bir aramadaki diğer katılımcılara sızdırabilir.


CVE-2021-28133 olarak izlenen, yamalanmamış güvenlik açığı, paylaşılmayan uygulamaların içeriklerinin ortaya çıkarılmasını mümkün kılar, ancak yalnızca kısa bir süre için açığa çıkarılır ve böylece onu vahşi ortamda sömürmeyi zorlaştırır.
 
Zoom'daki ekran paylaşma işlevinin, kullanıcıların bir masaüstü veya telefon ekranının tamamını paylaşmasına veya bir veya daha fazla belirli uygulama veya ekranın bir kısmıyla paylaşımı sınırlamasına izin verdiğini belirtmek gerekir. Sorun, halihazırda paylaşılan bir uygulamanın üzerine yerleştirilen ikinci bir uygulamanın içeriğini kısa bir süre için ortaya çıkarabilmesinden kaynaklanıyor.
 
SySS araştırmacıları Michael Strametz ve Matthias Deeg, "Bir Zoom kullanıcısı, 'ekranı paylaş' işlevi aracılığıyla belirli bir uygulama penceresini paylaştığında, diğer toplantı katılımcıları, açık bir şekilde paylaşılmayan diğer uygulama pencerelerinin içeriğini kısaca görebilirler," dedi. "Paylaşılmayan uygulama pencerelerinin içeriği, örneğin, bu pencereler paylaşılan uygulama penceresinin üzerine geldiğinde ve odaklandığında diğer kullanıcılar tarafından kısa bir süre için görülebilir."

Haberler