Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi -

533 Milyon Facebook Kullanıcısının Telefon Numaraları ve Kişisel Verileri Çevrim İçi Sızdırıldı

gelişim üniversitesi
  1.   Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi
  2. Haberler


533 Milyon Facebook Kullanıcısının Telefon Numaraları ve Kişisel Verileri Çevrim İçi Sızdırıldı


Kötü aktörler için altın madeni olma ihtimali olan bir yerde, dünya çapında yaklaşık 533 milyon Facebook kullanıcısı ile ilişkili kişisel bilgiler, 2019'da bir Facebook güvenlik açığı kullanılarak bilgisayar korsanları tarafından toplanan popüler bir siber suç forumunda ücretsiz olarak sızdırıldı.


 
Sızan veriler arasında tam isimler, Facebook kimlikleri, cep telefonu numaraları, konumlar, e-posta adresleri, cinsiyet, meslek, şehir, ülke, bozuk medeni durum, hesap oluşturma tarihi ve ülkeye göre diğer profil bilgileri yer alıyor ve 32 milyondan fazla kullanıcıya ait kayıt var ABD'de, diğerlerinin yanı sıra Birleşik Krallık'ta 11 milyon ve Hindistan'da altı milyon kullanıcı.
 
Toplamda, sunulan veriler 106 ülkeden kullanıcı bilgilerini içerir. Ek olarak, veriler, otomatik komut dosyalarının Facebook kullanıcılarının genel profillerini ve ilgili özel telefon numaralarını toplu olarak kazımasına olanak tanıyan bir güvenlik açığından yararlanılarak elde edilmiş gibi görünüyor. Kusur o zamandan beri Facebook tarafından düzeltildi.

Kaynak

Haberler